Mugai Ryû

Nakagawa Shinichi -sensei

Nakagawa Shinichi (Shiryû) -sensei oli 11. sukupolven päämies Mugai Shinden Mugai Ryû Iai Hyôdôssa. Hän syntyi Nagasakissa, 11. helmikuuta Meiji keisarin 28. vuonna eli 1895, ja hän kuoli 2. tammikuuta 1981.

Nakagawa muutti perheensä kanssa Kōbeen ja hän opiskeli Kōben keskikoulussa sekä harjoitteli kendōta Hyōgon Butokukain salilla tutustuen Takahashi Kyūtarōhon. Valmistuttuaan hän jatkoi opintojaan senaikaisessa Kōben yliopistossa ja pääsi Takahashin oppilaana harjoittelemaan Mugai Ryūta. Nakagawa ja Takahashi opiskelivat kumpikin myös zeniä.

Nakagawa oli akateeminen budōka. Hän teki tutkimustyötä ja tallensi Mugai-Ryūn teoriaa jälkipolville esimerkiksi teoksissa “Mugai-Ryū Iaiheidō Kaisetsu” ja “Shinden Heidōkō”. Näistä ensimmäinen on tekniikkaopas, jossa Nakagawan tekniikkaa esittäviin valokuviin on liitetty tarkat selitykset jokaisesta liikkeestä. Sodan jälkeen hänestä tuli Mugai Ryūn 11. sōke ja hän matkusti ympäri Japania jatkaen Mugai Ryūn levittämistä ja kouluttaen seuraajiaan.

Nakagawa Shinichi oli alun perin Zen Nippon Iaido Renmein jäsen, mutta oli myöhemmin perustamassa Nippon Iaido Renmeitä, johon nykyinen päälinja kuuluu. Hän oli myös sen ensimmäinen puheenjohtaja. Nippon Iaido Renmeihin kuuluu nykyisin ryhmiä eri koulukunnista mm. Mugai Ryū, Musō Shinden Ryū, Musō Jikiden Eishin Ryū ja Yagyū Ryū.

Tekniikat Mugai Ryû